Ritmička gimnastika: Stotine takmičarki stiže na VII VICTORIA CUP

Sedmi Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici VICTORIA CUP bit će održan u subotu, 21. maja, u sportskoj dvorani „Ramiz Salčin‟ na Mojmilu.

Ovo veliko takmičenje u organizaciji KRG „Victorija“ ugostit će 350 takmičarki iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Libanona i Kuvajta.

„Gosti polako pristižu i sve je spremno za održavanje tradicionalnog međunarodnog turnira u Sarajevu. Učestvuje veliki broj djevojčica uzrasta od četiri do 18 godina i starije iz deset klubova zemalja regiona. Ove godine posebno nam je zadovoljstvo ugostiti djevojčice iz Libanona i Kuvajta koje dolaze u pratnji trenerica s kojima ćemo razmijeniti dragocjeno iskustvo“, kaže Almedina Zajko, trenerica KRG „Victorija“. 

Takmičarke će se predstaviti u individualnom A, B i B-light programu te nacionalnom programu u svim uzrasnim kategorijama.

 „Pozivamo sve ljubitelje ritmičke gimnastike, sporta i mladosti da dođu i podrže takmičarke. Pred nama je cjelodnevni događaj koji publici nudi mnogo pozitivne energije, a to je upravo ono što nam je svima potrebno“, dodaje Zajko.

Svečano otvaranje VII VICTORIA CUP-a je u 13:00 sati, a ulaz u dvoranu „Ramiz Salčin“ na Mojmilu je slobodan.