Sarajevo domaćin svjetski poznatim ortopedima i traumatolozima iz Turske, Srednje Azije i zemalja Balkana

Nakon prošlomjesečnog veoma uspješnog Kongresa ortopeda i traumatologa koji je održan na Jahorini i na kojem su učestvovali najpoznatiji bh. stručnjaci iz ove oblasti i njihove kolege iz regiona, ove sedmice je Sarajevo domaćin Trećeg svjetskog kongresa ortopeda i traumatologa iz država u kojima se govori turski jezik.

Zdravstveni profesionalaci će razmjeniti svoja iskustava i prezentirati nova dostignuća u dijagnostičkim, terapijskim i drugim mogućnostima u području ortopedije i traumatologije, a sve kako bi se unaprijedilo liječenje pacijenata ali i hirurške znanosti.
Organizator ovog stručnog skupa, koji je u Sarajevu okupio oko 200 najznačajnijih imena iz svijeta ortopedije i traumatologije iz Kazahstana, Kirgistana, Uzbekistana, obala Perzijskog zaljeva, Rusije, Kine, Azerbejdžana, Turske i država Balkana je Udruženje hirurgije kostiju i zglobova Turske na čijem je čelu uvaženi prof. Vedat ŞAHİN sa Univerziteta Istanbul.

Treći svjetski kongres ortopeda i traumatologa svečano je otvoren u srijedu a sa radom završava u nedjelju te pored stručnog i naučnog dijela i uspostavljanja međusobne saradnje ,učesnicima će pružiti mogućnost da bolje upoznaju Bosnu i Hercegovinu.