Sparkasse banka i Mozaik fondacija nastavljaju program ‘Korak po korak’

0
136

Sparkasse banka i Mozaik fondacija nastavljaju program „Korak po Korak“ i još intenzivniju podršku startapima uz podršku EFSE

Na godišnjoj konferenciji Fondacije Mozaik, koja se održala u protekloj sedmici u Sarajevu, Sparkasse banka je predstavila sve prednosti svog Programa „Korak po korak“ namijenjenog podršci i kreditiranju startapa, koji je sada osnažen i podrškom EFSE – Evropskog fonda jugoistočne Evrope, te time još jednom pokazala kontinuiranu i čvrstu opredijeljenost za podršku razvoju poduzetništva mladih.

Učesnici pomenutog događaja, koji je okupio mlade ljude iz više od 50 opština i gradova iz Bosne i Hercegovine, predstavnike javnog, poslovnog i razvojnog sektora, imali su, između ostalog, priliku saznati kakve šanse pruža ovaj program koji Sparkasse banka u partnerstvu s Mozaikom kroz program Startup studija, sprovodi već dvije godine. U ovoj godini „Korak po korak“ dobija i podršku Evropskog fonda jugoistočne Evrope – EFSE, čija sredstva će se usmjeriti u obezbjeđenje potrebnog kolaterala s ciljem što lakšeg pristupa startapa kreditnim sredstvima.

Program „Korak po korak“ je sveobuhvatni program podrške razvoju startapa koji nudi edukaciju i mentorstvo preduzetnicama i preduzetnicima od 18 do 35 godina kako bi razvili svoj poslovni potencijal i tržišne šanse. Program nudi  besplatne edukacije i mentorstva kroz koje  mladi poduzetnici imaju mogućnost da nadograde znanja, testiraju tržište, razvijaju svoje poslovne modele i tako osnaženi pređu u sljedeću fazu razvoja i komercijalizacije. U programu ih prati Sparkasse Banka kada je riječ o pristupu kapitalu, a sada uz podršku partnera EFSE taj pristup će biti u značajnoj mjeri olakšan za startape.

Prijave za program Korak po korak su kontinuirano otvorene na stranici Startup studija, kao i na stranici Sparkasse Bank BiH.