Sve je spremno za najveći distillery događaj u regionu “SPIRIT FEST Sarajevo”

9.Internacionalni festival žestokog pića i rakija „Spirit Fest Sarajevo“  nakon pauze od dvije godine održat će se danas u prelijepom ambijentu kongresne dvorane Hotela Holiday te će ugostiti veliki broj destilerija i kompanija iz Bosne i Hercegovine i Regiona.

Festival koji iz godine u godinu raste a koji je od velikog značaja za destilerijsku industriju, ugostiteljstvo i turizam postao je prepoznatljiv brend u BiH i regionu.

Interesovanje za predstavljanje na festivalu od strane izlagača je ogromno, ove godine će se predstavti oko 50 destilerija i kompanija koji su zastupnici poznati svjetskih brendova, mada mi kao organizacija nastojima da napravimo određenu selekciju i ugostiteljima, hotelijerima, distributerima a naravno i obožavaocima dobre kapljice omogućimo komunikaciju i degustaciju brendiranih rakija i alkoholnih pića, kaže Dejan Radović organizator festivala.

Na ovogodišnjem Spirit Festu Sarajevo će svoje proizvode predstaviti 60 izlagača a posjetioci će imati priliku degustirati vrhunske rakije i druga alkoholna pića uz gastronomske delicije iz Bosne i Hercegovine i Regiona. 

Na festivalu će po 7 put biti upriličena dodjela priznanja za najbolje ocijenjene rakije, prijavljeno je 150 uzoraka u kategorijama rakije od voća, rakija od grožđa, specijalnih rakija, likera i od ove godine kategoriji Gin-a.

Sarajevo Spirit Fest je izrastao u jedan od najznačajnijih festivala ove vrste u Regiji. Broj izlagača svake godine raste i interesantno je da se ovdje pojavljuju veliki brendovi. To je dovoljan pokazatelj da se radi o izuzetno kvalitetenim uzorcima koji se prezentiraju na Sarajevo Spirit Festu.

Programski sadržaj festivala ogledat će se i u povezivanju predstavnika destilerija i zastupnika svjetskih poznatih brendova alkoholnih pića.

Ugostiteljima i hotelijerima pruža se mogućnost da svoje barove obogate najkvalitetnijim pićima i razmjene iskustva sa izlagačima.

I ove godine smo organizovali takmičenje za naj lokera festivala za koje smo obezbjedili odličan nagradni fond.

Za muzički dio na ovogodišnjem festivalu je zadužen Dino Džihić one man show.

Festival će biti otvoren 16:00 do 23:00 sati u kongresnoj dvorani Hotela Holiday. Ulaz na festival je 10,00 KM.