Turistička zajednica KS na sajmu ‘Okusi Hercegovinu’

Turistička zajednica Kantona Sarajevo učestuvje na sajmu gastronomije i turizma „Okusi Hercegovinu“ koji se 7. i 8. maja održava u hotelu “ADA” Blagaj.

Sajam je prilika za razmjenu iskustava okupljanjih turstičkih djelatnika, te umrežavanja i jačanje sinergije. Osim izlagačkog dijela, na sajmu je održana i panel diskusija na kojoj su učestovali predstavnici turističkih zajednica i djelatnika: Kenan Magoda, Ramiz Bašić, Refik Šećibović, Meliha Gekić Lerić, Senad Gosto i Ibro Isić.

Razmjenjena su mišljenja i iskustva o temama: marketing i prodaja u turizmu i gastronomiji, kreiranje destinacijskog marketinga i sinergija turističkih djelatinika, osposobljavanje i čuvanje turističkih radnika, kako kombinirati ponude koje sadrže turizam i gastronomiju, finansiranje projekata…

Cilj sajma je promocija ljepote naše zemlje i gastronomske ponude, kao i kreiranje domaćinskog ambijenta koji će iz godine u godinu rasti i privlačiti posjetioce iz cijelog regiona.

Nakon panel diskusije na sajmu je organizovan i muzički i zabavni program kulturno umjetničkih društava i pjevačkih skupina iz Hercegovine. TZ KS uručena nam je zahvalnica za doprinos i učešće na prvom sajmu turizma i gastronomije “Okusi Hercegovinu”.