U Tuzli održan Ladies & Gentlemen: Sustainable living – kao obavezan način života

Noć kulture, networkinga i relaksacije…

U prelijepom ambijentu Loft Terrace u Tuzli – održan je Ladies & Gentlemen event – gala tematski događaj koji okuplja pripadnike bh. biznis, modne, kulturne, društvene scene… i svake godine nosi jednu od snažnih poruka.

Foto: Vedran Živković

I ove godine event je počeo centralnim događajem – Ladies & Gentlemen panelom. Na temu Sustainable living – govorila su respektabilna lica iz svijeta dizajna, Irma Kohel – grafička dizajnerica i dizajnerica novih medija – istakla je važnost minimalnih grafičkih komada, napravljenih sa strašću i energijom, a sve pod markicom Vegan friendly. Ljubica Božić Mulaosmanović – dizajnerica koja kreira, stvara… pod brendom Danel čije kreacije odišu svevremenskim stilom – koji je održiv, ženstven, elegantan, luksuzan, funkcionalan i unikatan – pričala je o važnosti dugoročnih modnih asesoara, te je otkrila proces nastajanja svilenih marama …

Aida Imomović Kolak kreativna direktorica u fimi Werkkol – govorila je o najznačajnim certifikatima u oblasti tekstilne proizvodnje, GOTS. GOTS  ili Global Organic tekstil standard je vodeći svjetski standard za obradu tekstila za organska vlakna, uključujući ekološke i socijalne kriterije, potkrijepljen neovisnom certifikacijom cijelog lanca opskrbe tekstilom.

Nakon sjajnog panela program se nastavio muzičkim performansom Azura i Ede…

Više od 150 zvanica – dodatno je uživalo i u aktivnostima sponzora i prijatelja projekta koji su se pobrinuli za nezaboravno iskustvo.

Važnost projektu dali su:

– Bh. Telecom

– Jana

– Oriflame

– Mak Zara

– Lulu gold

– Health Focus

– CPA

– San

– Hercegovina Product

– bioten

– La Piel

– Danel

– Red bull

– Memprom

– Ketering restoran Royal

U ovoj noći Ladies & Gentlemen poslao je snažnu poruku i ukazao na važnost održivog razvoja i poslovanja.