Na Baščaršiji u srijedu program “Dobro došli u Stari Grad: Ljeto za pamćenje”

Općina Stari Grad Sarajevo i Radio 8 u srijedu, 29.06.2022. godine, od 16-19,00 sati, realizovat će program iz Otvorenog studija sa Baščaršijskog trga, pod nazivom “Dobro došli u Stari Grad: Ljeto za pamćenje”.

Kroz program koji će trajati tri sata u otvorenom studiju će se smjenjivati brojni muzički gosti koji će svojim nastupima obogatiti program i zabaviti prisutne na Baščaršijskom trgu, kao i slušatelje koji program budu pratili putem Radija 8. Istovremeno, publika na Baščaršijskom trgu, kao i slušatelji Radija 8 bit će obradovani brojnim poklonima u vidu poklon paketa, vaučera, a uživat će i u brojnim degustacijama raznih proizvoda. Na Baščaršiji će se tog dana svim posjetiocima točiti kafa iz specijalne Vispakove Ginisove džezve.

Program će otvoriti općinski načelnik mr.Ibrahim Hadžibajrić, a domaćin u studiju bit će novinari Rialda Jarkoč-Memišević i Arnes Dervišević, dok su učešće potvrdili i brojni pop rock muzičari sa bosanskohercegovačke muzičke scene, kao i KUD Baščaršija.

Općinski načelnik mr.Ibrahim Hadžibajrić i Općina Stari Grad Sarajevo organizuju ovaj program u saradnji sa Radiom 8 s ciljem promocije turističke sezone u najstarijoj općini. Na ovaj način želi se podstaći dolazak gostiju u Stari Grad i poslati poruka da je vrijeme da domaći i strani gosti ponovo biraju Stari Grad kao svoju omiljenu destinaciju. Time će se doprinijeti povećanju broja turista, a samim tim i prihoda, te oporavku privrede i ekonomije nakon pandemije korona virusa koja je nanijela najveće štete turističkom i ugostiteljskom sektoru u ovoj općini.

Općina Stari Grad Sarajevo poziva građane da dođu u srijedu na Baščaršijski trg i uživaju u programu “Dobro došli u Stari Grad: Ljeto za pamćenje”. Podsjećamo da su za ovo ljeto u Starom Gradu, uz podršku Općine Stari Grad ponovo najavljeni najvećim kulturni, muzički i filmski događaji na Trgu Prve brigade policije Stari Grad, kao što su: koncert Petra Graše, Ljetno kino Stari Grad Sarajevo Film Festivala, Baščaršijske noći, Dječiji festival Back to school i drugi sadržaji.