QuaLeé Shesign: visoka moda bosanskohercegovačke žene

0
321

U vremenu pandemije i sveopšteg straha mnogi veliki i mali biznisi su doživjeli svoj kraj. Paralelno, kako to obično i biva, rađale su se i nove ideje. Zaključani u vlastitim domovima, mnogi su otvorili vrata svoje duše i krenuli u pospremanje ladica pomalo prašnjavih snova.

Jedna takva duša je i Šejla Čampara. Diplomirala na Fakultetu za kriminalistiku, zaposlena u bankarskom sektoru i zaključana u vlastitom gnijezdu, Šejla je odustala od čekanja i započela ono što najviše voli – ples sa tkaninom.

Uspavana djevojčica nekada je sanjala svoje revije, kostime koji plešu valcer, izrađivala svoje haljine i nesvjesno upijala naslijeđe stvaranja iglom i koncem.

U toplini svog doma probudila se žena koja je počela materijalizovati snove i divlji ples vjetra sa tkaninom. Tu je počeo krivudavi, razigani ples komada koje je sama dizajnirala nazvan neobičnim imenom QuaLeé Shesign.

Spojivši ime oca, žene (she) i dizajna pokrenula je brend visokokvalitetnih odjevnih predmeta za žene. Svaki od njih su, baš kao i ona, sofisticirani, ženstveni, unikatni i napravljeni s velikom ljubavlju.

Ova umjetnica sa osjećajem za biznis u svoj poslovni put uključuje i razne vlasnice malih biznisa koje izrađuju određene dijelove svakog komada. Vjerujući u sebe, Šejla je pružila ruku osnaživanju bosanskohercegovačkih žena. Vizija u kojoj imati stila ne znači catwalk svjetskih modnih pisti, nego samouvjeren hod žene koju srećemo u našoj svakodnevnici dovela je do saradnje sa mnogim uspješnim bosanskohercegovačkim ženama i eminentnom bosanskohercegovačkom modnom kućom.

Šejla vjeruje da žena sa stilom nosi odjeću i odiše luksuzom, dok praćenje trendova vidi kao odjeću koja nosi ženu.

QuaLeé Shesign je definitivno brend čiji komad želite imati u svom ormaru, barem kao inspiraciju da se snovi ostvaruju onda kad u njih vjerujete svim srcem.

Autorica teksta: Berina Čolić