U sklopu kampanje “Čuvaj, pazi, ne bacaj!”: Čisteći obale rijeke Bregave volonteri prikupili 15 vreća otpada

Lijepo i toplo vrijeme proteklih dana Omladinski klub „Novi val“ iskoristio je da održi još jednu akciju čišćenja. Ovaj put su akciju organizovali na obali rijeke Bregave, i to u dužini od 540 metara.

Akcija je proteklog vikenda održana uz pomoć volontera, a sve u saradnji sa kompanijom Molson Coors BH i njihovim  brendom Ožujsko pivo.

„U toku ove akcije čišćenja prikupljeno je 15 vreća otpada, uz prisustvo  ukupno 12 učesnika, na dvije odvojene lokacije. Želimo se zahvaliti svim zainteresovanim građanima koji su se priključili ovoj akciji čišćenja i doprinijeli očuvanju okoliša“, istakli su iz Omladinskog kluba „Novi val“ i također poručili kako u narednom periodu imaju planirane i druge akcije čišćenja na rijekama u Hercegovini.

Čišćenje obala rijeke Bregave održano je u sklopu kampanje „Čuvaj, pazi, ne bacaj!“, koju provodi kompanija Molson Coors BH i brend Ožujsko pivo. Cilj ove kampanje je da se akcijama čišćenja prirodnih ljepota koje Bosna i Hercegovina posjeduje podigne svijest ljudi o važnosti očuvanja okoliša i zaštite životne sredine.

„Veliki broj akcija čišćenja prirodnih bogatstava Bosne i Hercegovine je iza nas, te moram naglasiti da  smo ponosni za sad ostvarene rezultate. U proteklom periodu, zajedno sa našim partnerima, čistili smo planine, rijeke, jezera, a sa akcijama čišćenja nastavljamo i u narednom periodu. Vjerujem da smo kroz snažnu poruku ‘Brini o svojoj zemlji, jer ako ti nećeš, ko će?!’ uticali na svijest naših građana, te da ćemo u budućnosti svi zajedno više čuvati prirodne ljepote naše zemlje“, istakao je Goran Mišić, brend menadžer kompanije Molson Coors BH.

Kompanija Molson Coors BH kroz svoje poslovanje više puta je pokazala društvenu odgovornost. Brojnim projektima koje realizuje Molson Coors BH daje doprinos u lokalnoj zajednici te nas podsjeća nas da je važno da svi zajedno učestvujemo u kreiranju boljeg i zdravijeg okruženja. Za početak, dovoljno je samo da svako od nas otpad odlaže u za to predviđena mjesta, a ne da ga nesavjesno odlaže u prirodi. Kako je to sve izgledalo na terenu pogledajte u videu: https://www.youtube.com/watch?v=TL8x0gZgIcU